Hoe?

Je wordt begeleid in een persoonlijk traject, dat start vanuit het verlangen om jezelf te bevrijden van ondermeer woede, angst, onzekerheid en schuld of gewoon vanuit nieuwsgierigheid.

Het begint bij het verkennen van jouw verhaal, waarbij niet het verhaal en zijn details belangrijk zijn maar wel het helder benoemen van de diepere lagen en dynamiek van de gebeurtenissen : wat speelt er echt? De rode draad doorheen ons verhaal gaat immers over verborgen schaamte, onware denkbeelden i.v.m. onszelf, onbewuste angsten, enz. En hoe ga je hier concreet mee om : hou je de controle, vlucht je in een droomwereld, put je jezelf uit,..? Hoe verder het traject reikt, hoe sterker de bevrijding van de impact vanuit jouw verhaal wordt.

In een volgende stap wordt nu plaats gemaakt voor de essentie van jouw persoon. Welke zijn de waarden, waarvoor je staat? Wat wil je echt? Na de bevrijding zet de begeleiding jou in de vrijheid. De vrijheid om het leven zo vorm te gaan geven, dat alles klopt. Vanzelf onstaat wat we wensen : zelfvertrouwen en vervulling. Vanzelf dragen we dan bij in de wereld rondom ons.

Het traject verloopt op een integere en milde wijze. Het steunt op inzichten vanuit het Jungiaanse gedachtegoed, de Integration Counseling van Tom Monte, systemische dynamieken en wijsheidstradities.

De aanvulling met voetreflexologie werkt ondersteunend. Toch is ook enkel een sessie voetreflexologie mogelijk indien gewenst.

De begeleiding en de voetreflexologie zijn geen medische noch een psychotherapeutische behandeling. Indien je dit nodig hebt, contacteer je een dokter of psychotherapeut.