Sander Videler

Jungiaanse analytische therapie ~ ook dieptepsychologie genoemd ~ werkt direct in op de onbewuste lagen van de psyche of ziel en is daardoor zeer effectief. Deze therapievorm, oorspronkelijk ontwikkeld door C.G. Jung, beschouwt levensproblemen, psychische en lichamelijke klachten als gevolg of manifestatie van dieper gelegen, on(der)bewuste conflicten in de psyche.

Traditionele psychologie, die cognitief of gedragsmatig te werk gaat, richt haar aandacht eenzijdig op het bewustzijn. Het bewustzijn kan het dieper gelegen probleem echter niet oplossen, om de eenvoudige reden dat het nog onbewust is! Door te werken vanuit de onbewuste, oorzakelijke laag, wordt het zelfhelend vermogen van de psyche of ziel aangesproken en kunnen klachten en levensproblemen worden opgelost.

Sander Videler heeft gestudeerd aan het Jungiaans Instituut, waar hij zijn Master of Science in dieptepsychologie heeft behaald. Als therapeut is hij werkzaam in zijn eigen praktijk in Eindhoven en Edegem. Daarnaast schrijft hij boeken en geeft voordrachten over de verbinding tussen psychologie & spiritualiteit.

Meer informatie: www.sandervideler.nl.

Micky Masset

Micky Masset (1964) specialiseert zich sinds 1997 in familie- en organisatieopstellingen. Individuen kunnen vast zitten in thema's waar ze niet uitkomen omdat ze ingebed zijn in het systeem waartoe ze behoren. Familiepatronen zijn behoorlijk sterk en zetten zich onbewust verder. Je kan als individu heel hard aan jezelf werken en toch tegen bepaalde thema's aan blijven lopen. Waarschijnlijk kamp je dan met een systemisch stuk dat je kan helen via een opstelling. Micky heeft haar eigen methodiek ontwikkeld om met individuele opstellingen te werken - deze zijn makkelijk te organiseren, veilig en drempelverlagend voor mensen die niet van groepen houden. Dankzij de 1/1 setting kan er diep en ongeremd gewerkt worden, krijg je volle tijd en aandacht en kan je ook opgevolgd worden indien nodig of gewenst. Micky studeerde met de stichter van deze methodiek, Bert Hellinger en met andere internationale opstellers, Hunter Beaumont, Albrecht Mahr... Naast het faciliteren van opstellingen in haar eigen praktijk is Micky ook oprichtster en partner in Quinx, een organisatie die zowel bedrijven, als particulieren begeleidt in het bewust leven en werken en in het aangaan van gezonde verbindingen met elkaar.

Meer informatie: www.quinx.org.